Nota Kepada Pembaca

Saya mengalu-alukan ulasan saudara-saudari mengenai topik yang saya tulis dalam blog ini. Bagaimanapun saya memohon saudara-saudari agar dapat menulis secara berhemah supaya perbincangan kita menjadi lebih bermanfaat. Elak membuat komentar menggunakan perkataan-perkataan buruk, bersifat hasutan, fitnah atau menyimpang dari topik perbincangan. Bagi para sahabat yang menulis komen tanpa nama harap dapat menyatakan nama panggilan di akhir komen bagi memudahkan proses komunikasi. - Dr Mohamad Khir


Thursday, February 19, 2009

HUJAH di TV 9

Sahabat blogger yang tidak berkesempatan menyaksikan rancangan HUJAH yang menampilkan saya , KJ dan MM yang ditayangkan di TV 9, sila layari
Laman Web Pembangkang Negeri Selangor


Salam Perjuangan

Selamat menonton.

15 comments:

 1. dato', agak-agak dato' siapa menang malam tu? he. he. he.

  http://writtenbyhim.wordpress.com/

  ReplyDelete
 2. Tahniah Datuk Seri,
  saya mengikuti program dari awal sampai habis.

  ReplyDelete
 3. http://pkrpasdap.blogspot.com

  Datuk.

  berjuang dan jangan lupa berjuang...dalam UMNO dan luar UMNO..

  pasal lembu dan pasal Elizabeth Wong...

  Saya berada sebaris dengan datuk....

  ReplyDelete
 4. Dalam banyak2 penghujah malam tu nampaknya Dato Seri yang menyebut tentang sejarah Islam. Tahniah, sekurang-kurangnya Dato Seri berani!

  Cuma satu sahaja kesilapan Dato Seri adalah apabila mengaitkan sejarah Perang Uhud dengan kekalahan BN dibawah pempinan Dato Seri.

  Rasullulah s.a.w tidak pernah kalah dalam peperangan yang Baginda ikuti. Itu sahaja. Harap Dato Seri tidak merendahkan martabat Rasullulah s.a.w lagi.

  Walaubagaimanapun, Dato Seri adalah calon yang paling layak yang dimiliki pemuda PEKEMBAR buat setakat ini. Mungkin ada yang lebih baik tetapi tidak diketengahkan.

  sekian.

  ReplyDelete
 5. salam datuk sri,

  im one of your follower(if you remember me) :P

  i hope you can win this march...n do all the thing that you can recover pemuda....

  salam, jumpe lagi March ini...

  Hidup Datuk Sri..

  ReplyDelete
 6. Dr Khir,

  Tahniah kerana menyertai rancangan Hujah bersama-sama calon-calon Ketua Pemuda yang lain. Saya doakan agar Dr Khir berjaya memenangi pertandingan pada bulan Mac ini.

  ReplyDelete
 7. aassalammualaikum dato seri.

  terlebih dahulu saya ingin mengucapkan tahniah lah kerana telah berjaya menjawab soalan yang baik pada malam tu, dan merupakan ahli panel yang terbaik.

  saya merupakan pelajar IPT, semasa kami berbincang rata-rata daripada kami mengatakan datuk seri menjuarai forum pada malam tersebut.

  berikut merupakan analisis daripada ucapan ketiga-tiga ahli panel :

  Dato Mukhriz-
  1. idea dan pandangan = 40/50
  2. persembahan (gaya bercakap + itonasi +Tarikan) = 15/25
  3. jawapan = 13/15
  4. jawapan cepumas = 10/15

  markah keseluruhan = 78/100

  Dato Seri Khir-
  1. idea dan pandangan = 40/50
  2. persembahan (gaya bercakap + itonasi +Tarikan) = 20/25
  3. jawapan = 12/15
  4. jawapan cepumas = 13/15

  markah keseluruhan = 85/100

  Khairi Jamaluddin-
  1. idea dan pandangan = 30/50
  2. persembahan (gaya bercakap + itonasi +Tarikan) = 15/25
  3. jawapan = 10/15
  4. jawapan cepumas = 08/15

  markah keseluruhan = 63/100

  ReplyDelete
 8. Kata-kata yang dipertontonkan oleh YB ada kebenarannya dan saya harap YB bersungguh-sungguh untuk memerjuangkannya. Saya merasakan apa yang berlaku dewasa ini adalah kerana pemimpin BN tidak bersungguh-sungguh untuk memperjuangkan kepentingan rakyat walhal mereka boleh melakukannya dengan mudah kerana tanpuk kekuasaan negara adalah di tangan mereka. Namun apa yang terjadi adalah sebaliknya. Kehidupan rakyat semakin susah akibat kenaikan harga barang, polisi yang tidak konsisten dan pemimpin yang hanya banyak memberikan lasan daripada cuba untuk menyelesaikan masalah rakyat. Suatu perkara yang dilihat begitu jelas ialah pemimpin BN yang lebih suka berperang dengan PR yang saya rasa tiada gunanya. Jika BN ikhlas untuk membantu meringankan penderitaan rakyat dan keikhlasan tersebut dirasai oleh rakyat maka PR tidak akan menjadi relevan. Namun perkara ini masih jauh lagi malah tidak lagi dirasai oleh rakyat kebanyakan. Saya berdoa agar YB akan berjaya dalam pemilihan Mac ini dan melakukan sesuatu untuk memulihkan keyakinan rakyat kepada UMNO. Janganlah menjadi seperti bak kata pepatah yang dikejar tidak dapat yang dikendong berciciran. WASASALAM.

  ReplyDelete
 9. DRKT,
  tahniah kpd semua calun KP masing masing dapat melahirkan idea idea yg jelas dan nyata
  Seperkara lagi yg perlu DRKT jawap adalah persepsi rakyat kpd imej pemimpin pemimpin Umno iait " incompetent , not trust worthy and currupted"

  ReplyDelete
 10. baguslah, memang tak sempat pun tempoh hari. Tercari-cari mana dapat tengok ulang tayang. Akan tengok besok dan berikan ulasan.

  ReplyDelete
 11. Salam DSKT,
  Saya telah menyaksikan rancangan Hujah tersebut dan saya berpendapat DSKT yg terbaik. Pada pemerhatian saya DSKT berjaya menyampaikan idea dgn kritis dan bernas. Saya sokong DSKT menang dalam pemilihan bulan depan. InsyaAllah...
  Walaubagaimanapun saya suka juga kalau Dato Mukhriz yg menang sebab dia pun cool, gentleman dan tak melatah. Dan yg paling penting sekali Dato Mukhriz senegeri dgn saya. Kami sama-sama berdarah hijau kuning. Ahh..tak kisahlah sama ada DSKT atau Dato Mukhriz yg menang jadi Ketua Pergerakan Pemuda Umno. Dua2 cool...
  Tapi paling saya tak sokong kalau KJ yg menang. Saya tak suka KJ. Dialah punca kemerosotan Umno/BN sekarang ini. Dialah barah yg menyebabkan Umno/BN ditolak dlm PRU-12. Saya doa sangat2 supaya KJ kalah dalam pemilihan ini dan terhapus terus dari arena politik tanahair bersama-sama dengan ayahanda mertuanya.

  ReplyDelete
 12. salam sejahtera Dato' Sri,
  entah kenapa selepas menonton rancangan hujah malam itu saya dan suami membuat keputusan Dato' lebih layak memimpim pemuda untuk memulihkan mereka,pemimpin pelapis yang sebelum ini khayal dengan habuan.
  Semangat untuk bangun selepas 'kalah' sangat luarbiasa.

  ReplyDelete
 13. Semuanya lembik dan tak ada wawasan. Very very weak aura. Tak 'ori' langsung.

  ReplyDelete
 14. Baguslah tu berhujah sesama sendiri, jadinya tiada yang kalah atau menang, setakat berlumba2 nak jadi ketua pemuda. Tapi nampak gaya DS memang lebih menunjukkan kematangan berbanding kedua2 yang lain, sementelah pula pengalaman DS sebagai Ketua Pembangkang di Selangor lebih banyak membantu DS untuk berfakta dah mendapat tepukan gemuruh.

  ReplyDelete